Servis za popolno formo vozila

Servis za popolno formo vozila

Mojstre v mehaničnih delavnicah običajno obiščemo takrat, ko jih res moramo – bodisi zaradi obveznih rednih vzdrževalnih posegov, bodisi zaradi okvar ali poškodb. A s storitvami avtoservisov si lahko pomagamo tudi v primeru, da bi radi vozilo ohranili v vrhunski formi, pa tudi nekatere druge storitve so pogosto v ponudbi serviserjev.

Hitri servis

Za vsak servisni poseg je zelo dobro, če je lahko opravljen hitro in učinkovito. A še posebej se to pokaže za pomembno, če se pripeti kakšna okvara ali nezgoda ravno takrat, ko se nam najbolj mudi. Če na poti v službo ali kam drugam obtičimo ob cesti in ne moremo ne naprej ne nazaj, se bo hitri servis na lokaciji izkazal za neprecenljivo opcijo. Seveda je treba za to izkoristiti zanesljivega serviserja, ki bo prihitel na mesto in opravil potrebna popravila, če ne pa ponudil nadomestno vozilo. Hitri servis je vsekakor zelo dobrodošla rešitev in se uvršča med najpomembnejše storitve avtomobilskih servisov.

Veliki servis

Poleg hitrega servisa pa ne smemo pozabiti tudi na veliki servis. Veliki servis je smiselno izvajati vsaj 1x letno ali na približno 30.000 prevožnih km.

Letne pnevmatike zagotavljajo varno vožnjo

Pnevmatike je potrebno prilagajati glede na letne čase in jih tako tudi menjati. Ko gre zima mimo, je potrebno pnevmatike menjati. Zimske so seveda namenjene zimskim razmeram in so ustvarjene za mrzla in spolzka cestišča. Letne pnevmatike pa so ustvarjena predvsem za vroča cestišča, saj so poletne temperature zares visoke.

Izbira pnevmatik je seveda zelo pomembno, saj moramo izbrati takšne, ki nam bodo zdržale dolgo časa in nam bodo odlično služile. Zagotavljati nam morajo torej varnost in pa kontrolo našega vozila, tako, da naša vožnja poteka nemoteno in prijetno. Letne pnevmatike morajo imeti po zakonskem predpisu vsaj 1,6 milimetra profila zato je pomembno, da izberemo takšne, ki bodo veliko časa zdržale s takim profilom oziroma večjim.

Letne se od zimskih razlikujejo predvsem po tem, da imajo letne mehkejšo zmes gume, ki omogoča boljši oprijem s cestiščem. Gume se morajo seveda ujemati s premerom, ki ga podpira naše vozilo.

Avtooptika Ljubljana skrbi za nastavitev podvozja

Nastavitev in prilagoditev podvozja sta zelo pomembna dejavnika avtomobila. Imata pomembno vlogo pri zagotavljanju lege na cestišče, saj nam pomaga, da prihranimo z gorivom in pa manjšo porabo pnevmatik, kar je pa najbolj pomembno pa je to, da skrajša pot zaviranja.

Avtooptika Ljubljana tako skrbi, da bo naše vozilo brezhibno in se bo cestišču lepo prilagodilo. Pomembno je, da je naša avtooptika pravilno nastavljena, saj nam tako omogoča varno vožnjo in pa to, da si zmanjšamo stroške, torej prihranimo z gorivom in pa obrabo samih pnevmatik. Ko med vožnjo začutimo, da vozilo samo zavija levo ali pa desno, je obisk mehanika nujen, saj bo ta z ustrezno napravo preveril optično nastavitev podvozja.

Avtooptika Ljubljana je tako pogosta destinacija, saj si vsak izmed nas želi zagotavljati varnost na cesti. Gre se za našo varnost in pa tudi varnost ostalih udeležencev v prometu, zato moramo za to redno skrbeti.

Avtooptika

Če govorimo o popolni formi vozila, verjetno najbolj izstopajo avtooptične storitve. Prav te namreč zagotavljajo najboljše vozne lastnosti, pa tudi učinkovitost in varnost avtomobila. Gre za prilagajanje podvozja, pri čemer se uskladijo vsi ključni elementi, ki vplivajo na vožnjo.

Avtooptika je v nekem oziru tudi običajen vzdrževalni poseg – vsako vozilo skozi redno uporabo spreminja svoje lastnosti, določeni elementi se obrabljajo, nekateri se celo fizično premestijo. Po nekaj letih so lastnosti vozila pri vožnji že močno drugačne, kot so bile ob prvi vožnji. Možno je, da je posledično tudi izkoristek vozila bistveno slabši, slabše so vozne lastnosti in tudi izkušnja pri vožnji se poslabša. Ker gre za majhne in postopne spremembe skozi daljši čas, tega običajno sploh ne opazimo. Je pa avtooptika na voljo vsakomur, ki želi tudi s tega vidika kar najbolje poskrbeti za svoje vozilo.

Menjava gum

Enkrat letno je potrebna menjava gum na vozili. Nakup zimskih pnevmatik je znaten strošek, ki se mu lahko izognemo tako, da poiščemo cenejše gume. A ker s tem tvegamo hude posledice, pa tudi sicer verjetno zadovoljstvo ne bo najboljše, se splača premisliti o tem, katere gume so glede na svojo ceno tudi najbolj kakovostne. Po ugodni ceni je možno dobiti tudi nekatere gume višjega razreda.