Sprostitev telesa preko stopal

Sprostitev telesa preko stopal

Prav stopala so pri vsakdanjih opravkih pogosto na udaru velikih obremenitev – še posebej dobro se tega zavedajo tisti, ki večino časa na delovnem mestu stojijo. Pa tudi sicer stalno nekam hitimo in kar mimogrede premagujemo kilometre. Šele, ko za trenutek obstanemo, pritegnejo stopala nekaj več pozornosti in zahtevajo sprostitev. Morda bo najboljša rešitev kar masaža stopal!

Klasična masaža stopal

Stopal se lahko masažni mojstri lotijo s klasičnimi tehnikami, ki zagotavljajo učinkovito sprostitev. To je pravzaprav nekakšna antistresna masaža, ki poskrbi za fizično in psihično sprostitev. Res je, da deluje predvsem na razbolela stopala in mišice v nogah, a s tem odpravlja tudi nekatere druge posledice vsakdanjega stresa. Antistresna masaža stopal je lahko zelo učinkovita, gotovo pa bo celotna izkušnja nadvse prijetna in sproščujoča.

Če želimo res celovit antistresni tretma, je smiselno masažo stopal kombinirati še z drugimi masažami. Pri nekaterih izvajalcih ima antistresna masaža sicer že oblikovan tretma, lahko pa seveda brez težav temu dodamo še kakšno storitev iz njihove ponudbe. Že čisto osnovna masaža stopal je zelo koristna, predvsem pa nadvse prijetna.

Refleksna masaža stopal

Če želimo preko stopal res sprostiti celotno telo, je verjetno najboljša rešitev refleksna masaža. Ta je pogosto del celovite terapije, ki lahko cilja tudi na določene akutne bolečine ali težave. Gotovo pa bo že osnovna refleksna masaža stopal zelo blagodejna za sprostitev telesa in duha. Preko refleksnih točk je možno z masažo vplivati na različne dele telesa, zato je takšna masaža še posebej priporočljiva v primeru, da iščemo splošno sprostitev. Tudi refleksna masaža stopal je torej neke vrste antistresna masaža, čeprav te tehnike običajno niso vključene v antistresne tretmaje.

Vsekakor se je vredno pozanimati, ali ne bo morda prav refleksna masaža stopal najboljša rešitev v določenem primeru. Morda pa bo prva masaža le začetni korak daljše in še koristnejše refleksne terapije.