Svetilke so priporočljiv pripomoček pri številnih aktivnostih v naravi

Svetilke so priporočljiv pripomoček pri številnih aktivnostih v naravi

Svetilke so vsestransko uporabni pripomočki, ki jih uporabljamo za osvetlitev prostora ali okolice okoli sebe. Najpogosteje nam pridejo prav v temi, ko se znajdemo brez drugih virov svetlobe. Poznamo več različnih vrst svetilk, ki so razvrščene v različne kategorije glede na to, v kakšne namene se uporabljajo. Najpogosteje jih vzamemo s seboj na kampiranje, tek ali katero drugo aktivnost v večernem času. Nikakor pa ne smemo iti brez svetilke tudi na nedeljski izlet v gore, saj nikoli ne vemo, kaj nas lahko na poti doleti.

Danes je ponudba svetilk izjemno pestra. V spletni ponudbi trgovine za prosti čas so vam na voljo plinske, naglavne in ročne svetilke, ki se med seboj razlikujejo po svoji svetilnosti, kakovosti in načinu osvetlitve. V zadnjem času prevladuje LED osvetlitev, ki se je izkazala za veliko bolj učinkovitejšo. Če iščete eno od različnih tipov svetilk, potem je obisk spletne trgovine vsekakor dobrodošel.

Strelni daljnogled na svojih puškah uporabljajo lovci

Glavna naloga daljnogledov je, da nam optično povečajo oddaljene predmete, ljudi ali živali. To jim omogoča vgrajen leča na njihovi sprednji strani, ki tako zagotavlja večkratno povečavo. Kolikokrat bo slika povečana, je odvisno od kakovosti daljnogleda kot tudi tipa daljnogleda. Strelni daljnogled običajno uporabljajo lovci in je nameščen na puškah, zato, da lahko z njim lažje najdejo tarčo v različnih svetlobnih pogojih. Tovrstni daljnogledi so že profesionalni in namenjeni zelo ozkemu krogu ljudi.

Strelni daljnogled se od ostalih razlikuje že po svoji obliki in zunanjem izgledu. Odporen je tudi na vremenske razmere in megljenje, zato lahko z njim najdemo tarčo tudi v nekoliko težjih vremenskih razmerah. Dejstvo je, da morajo lovci pogosto locirati premikajoče se tarče, zato je pomembno, da je strelni daljnogled natančno nastavljen in tudi varen za uporabo. Velika razdalja od očesa poskrbi, da ne pride do poškodb v primeru močnejšega povratnega sunka.