Tisk plakatov je najbolje izvesti s tehniko offset

Tisk plakatov je najbolje izvesti s tehniko offset

Tisk plakatov je vsakodnevno delo tiskarje, ki imajo veliko naročil, za pripravo najrazličnejših plakatov, s katerimi podjetja in blagovne znamke promovirajo svoje izdelke. Če se sprehajamo po metu laho na vsakem koraku opazimo plakate različnih velikosti, ki nam ponujajo določen izdelek. Lahko celo rečemo, da marketing izkoristi vsak prazen prostor za namestitev oglasnega panoja s plakatom. 

Tisk plakatov je pri večjih nakladah tudi cenovno ugoden in je zato tudi precej zaželen. Če pa boo imeli plakat, a kateremu se bo glavni motiv spreminjal, se lahko poslužujemo digitalnega tiska, saj je ta hitreje prilagodljiv in bolj naklonjen spremembam. Katero tehniko bo najbolje uporabiti, pa nam bo svetoval dober tiskar, ki ima svoje delo v mezincu. 

Tisk plakatov mora tako potekati pod budnim očesom strokovnjakov, ki bod poskrbeli, da bodo naši plakati točno takšni, kot smo jih zahtevali. Ravno zato je pomembno, da nas izvajalec dobro posluša in se nam popolnoma posveti. Le tako mu bomo lahko dostavili kvaliteten izdelek .

Izdelava nalepk za industrijo

Izdelava nalepk za namen uporabe v industriji, mora izpolnjevati določene standarde, ki so v industrijskih obratih zelo pomembni. Pri izdelavi takšnih nalepk moramo torej paziti na to, da bomo uporabili vodoodporne barve, ki se bodo dolgo časa obdržale na nalepki. Izdelane nalepke bodo morale biti izredno odporne na različne atmosferske vplive in nikakor ne bodo smele zbledeti na soncu, sja bi s te zbledele tudi pomembne informacije, ki so na nalepki. 

Izdelava nalepk za industrijo je zahteva tudi zato, ker morajo biti takšne nalepke obstojne na visoke temperature in se ne smejo zlahka uničiti. Veliko izmed industrijskih nalepk mora vsebovati tudi ime izdelka v Braillovi pisavi. 

Izdelava nalepk za avtomobilsko industrijo ima ravno tako svoje zahteve. Nalepke morajo biti izdelane iz materiala, ki bo primeren za zaščito pi lakiranju in bo obstojen na visokih temperaturah.