Toplotna črpalka lahko potrebuje dovoljenje Ministrstva za okolje

Toplotna črpalka lahko potrebuje dovoljenje Ministrstva za okolje

Toplotna črpalka, ki si jo želimo kupiti, bo morda potrebovala okolijsko dovoljenje, ki ga podeljuje Ministrstvo za okolje. Vsaka toplotna črpalka ga seveda ne potrebuje, vendar pa je v primeru koriščenja podtalnice potrebno natančno spremljati vse predpise in upoštevati vse zakone, s katerimi si pristojni prizadevajo zaščititi naravo in okolje. 

Toplotna črpalka v nobenem primeru ne sme škoditi okolju, v katerega smo jo postavili. Zato je za določene modele potrebno pridobiti vsa predpisana dovoljenja. Če si ne želimo beliti glave s papirji je najbolje, da si omislimo kar toplotno črpalko tipa zrak voda, ki se jo vgradi na izredno enostaven način. 

Toplotna črpalka voda voda pa mora biti nameščena tako, da ne onesnaži podtalnice in zato mora biti ločena od same naprave. Seveda moramo takšno toplotno črpalko predhodno tudi testirati, da vidimo kako bo delovala in kako bo bil močan pretok vode, ki bo prehajal skoznjo. 

Toplotna črpalka za sanitarno vodo nam poleti ohladi klet

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je odličen pripomoček s katerim si za zelo nizke obratovalne stroške ogrejemo vodo. V poletnem času pa si lahko z njo hladimo tudi klet ali shrambo. Seveda je to mogoče le v primeru, da si toplotno črpalko namestimo v omenjene prostore. 

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je zelo ekonomična in je prepričala že marsikaterega skeptika, ki ni verjel, da si bo s pomočjo te neverjetne in revolucionarne naprave lahko ogreval vodo, ki jo bo nato uporabljala celotna družina. Ker je za nakup toplotne črpalke potrebno odšteti nekaj sto evrov, se pred nakupom marsikateri kupec vpraša, ali je črpalko vredno kupiti ali ne. 

Toplotna črpalka za sanitarno vodo bo nadomestila bojler in bo v vseh domovih znižala stroške. Ti bodo po uporabi toplotne črpalke za sanitarno vodo znašali kar 75 odstotkov manj, kot stroški pred vgradnjo toplotne črpalke.