Toplotna črpalka Panasonic je izredno tiha

Toplotna črpalka Panasonic je izredno tiha

Toplotna črpalka Panasonic ne bo motila našega bivanja v novem domu. Njeno delovanje je namreč izredno tiho, tako da ga skoraj ne bomo zaznali. Ves hrup, ki ga proizvaja pa je možno slišati le pri zunanji enoti, ki jo lahko namestimo za hišo, kjer ne bo ovirala nikogar.

Toplotna črpalka Panasonic je tako izdelana s tako imenovanim sistemom split, ki ima dve enoti, ena je zunanja druga pa notranja. Notranja enota ima tudi več možnosti. Lahko je samostojna ali pa takšna, ki ima vgrajeni bojler, ki bo služil za ogrevanje sanitarne vode.

Toplotna črpalka Panasonic je na voljo po ugodni ceni, ki vam jo bo zagotovil najboljši ponudnik.

Toplotna črpalka za ogrevanje lahko izkorišča različne obnovljive tire energije

Toplotna črpalka za ogrevanje je lahko različnih vrst. Najverjetneje sta pri slovenskih uporabnikih najbolj razširjena modela zrak zrak in zrak voda. To sta toplotni črpalki, ki za ogrevanje koristita zrak, s tem da prvi model nato v prostore oddaja ogret zrak, drugi model pa s toploto greje vodo, ki je speljana v talno gretje. To je izredno dober izkoristek naravne temperature zraka za varčno in ekološko ogrevanje.

Toplotna črpalka za ogrevanje pa lahko deluje tudi s pomočjo zemlje ali podtalnice. Ta dva sistema pa sta malce bolj kompleksna. Pri prvemu, ki je imenuje zemlja voda, moramo imeti dovolj veliko površino, kjer bomo lahko naredili globoko luknjo. Vanjo bomo namestili vertikalno zemeljsko sondo oziroma bomo pod hišo namestili zemeljski kolektor, ki bo ravno tako koristil toploto zemlje.

Toplotna črpalka za ogrevanje pa lahko deluje tudi s pomočjo podtalnice. To je toplotna črpalka, ki je primerna le za predele Slovenije, kjer lahko najdemo podtalnico, torej si takšne toplotne črpalke ne more privoščiti vsak. Tudi v tem primeru bomo morali skopati dovolj globoko luknjo, da bomo prišli do vira vode ter ga primerno priklopili za potrebe toplotne črpalke.