Trajne rešitve za funkcionalno zobovje

Trajne rešitve za funkcionalno zobovje

Gotovo želimo imeti zdrave in uporabne zobe, saj lahko le tako pričakujemo, da bomo v svojem vsakdanu uživali kar se da visoko kakovost bivanja. Pomen zdravega zobovja je najbolj izrazit takrat, ko se pojavijo kakšne težave in ugotovimo, kakšna razlika je že pri enem manjkajočem zobu. Pravzaprav imamo lahko težave že pri nepravilno izraslih zobeh, ki ovirajo funkcionalnosti zobovja. V takšnih primerih gotovo povprašujemo predvsem po trajnih rešitvah, ki lahko ponudijo popolno funkcionalnost zob na dolgi rok.

Ortodontske storitve

Priljubljene so ortodontske storitve, predvsem fiksni zobni aparat, ki lahko učinkovito reši težave zaradi nepravilno izraslih zob. Fiksni zobni aparat uporabljamo v določenem časovnem obdobju, pri tem pa aparat skrbi za preureditev položaja problematičnih zob. Rešitev je zelo učinkovita, rešiti je možno praktično vsako situacijo. Predvsem pa nam fiksni zobni aparat ponuja zelo prepričljiv končni učinek, s katerim bomo gotovo zadovoljni. Rešitev je trajna, pričakujemo lahko lepo ureditev zobovja, ki bo na pogled lepše, pri uporabi pa bolj učinkovito.

Zobna protetika

Še bolj pomembne so storitve s področja zobne protetike, torej nadomeščanje manjkajočih in poškodovanih zob. Najboljši primer je lahko kar storitev all on 4. Ta prinaša celotno protezo, ki se namesti na štiri implantate oziroma zobne vsadke. All on 4 je odličen primer trajne rešitve, ki ima zelo velik vpliv na funkcionalnost zobovja in posledično na kakovost življenja. Na ta način namreč lahko z relativno enostavnim posegom zdravimo popolno brezzobost, torej bo razlika v stanju pred in po posegu izjemno očitna. All on 4 je ravno zato priljubljena izbira, ki predstavlja vse prednosti sodobnih rešitev s področja zobne protetike.

Na voljo pa imamo še druge možnosti, mnoge med njimi omogočajo prav zobni vsadki. Ti omogočajo zanesljivo namestitev zobnih nadomestkov, uporabni so tudi za nadomestitev posameznih manjkajočih zob. Tudi v tem primeru predstavljajo odlično trajno rešitev.