Udobje v domeni raznolikih stolov

Udobje v domeni raznolikih stolov

Če bi bili udobni samo stoli ene vrste, bi za vsak namen uporabili samo tiste. V resnici pa pri stolih vseh vrst lahko koristimo zavidljiv komfort, ki je kakopak ena izmed glavnih lastnostih tovrstnega pohištva. Po udobju so si lahko primerljivi celo stoli, ki sicer na pogled ne bi mogli biti bolj različni.

Že na videz bi se med najbolj udobne stole verjetno uvrstili stoli za pisarno. Ti so bogato obloženi z mehkimi materiali, kar že v izhodišču ponuja ugodne pogoje za udobno sedenje. Poleg tega imajo takšni stoli tudi sicer zasnovo podrejeno svojemu osnovnemu namenu – oblazinjeno sedalo dopolnjuje še visok naslon za hrbet in morda celo podpora za vrat in glavo, s čimer stoli za pisarno ponujajo optimalno udobje pri sedenju preko celega delovnega dne. Jasno je, da prav zaradi svojega namena takšni stoli pač nimajo izbire glede tega, ali bodo udobni ali ne – uporabljamo jih po osem ur na dan, iz dneva v dan, zato morajo biti stoli za pisarno kar se da udobni.

Ni pa udobje prioriteta le za stole, ki so redno v uporabi. Vrtni stoli na primer pridejo prav le takrat, ko si zaželimo sproščenega poležavanja na vrtu, balkonu ali terasi, to pa običajno ne pomeni dolgotrajnega lenarjenja preko celega tedna. Kljub temu morajo biti vrtni stoli zelo udobni, saj jih uporabljamo za sprostitev in polnjenje baterij, česar v neudobnem stolu seveda ne bomo dosegli. Zanimivo pa je, da mnogi vrtni stoli na prvi pogled morda ne izgledajo posebej udobni – predvsem leseni stoli brez mehkejših dodatkov lahko izpadejo nekoliko trdi in neprijetni. A izgled je v večini primerov zavajajoč, saj se s posrečenim oblikovanjem tudi lesena sedalna površina optimalno prilagodi telesu, na ta način pa vrtni stoli zagotavljajo presenetljivo udobno posedanje na soncu. Če temu ne verjamemo, pa se lahko opremimo tudi z oblazinjenimi stoli te vrste.