Univerzalni čistilni pripomoček za domačo rabo

Univerzalni čistilni pripomoček za domačo rabo

Visokotlačni čistilec Karcher K 5 je odlična izbira za vse domače uporabnike, ki se hočejo končno učinkovito spoprijeti z vsemi nadležnimi madeži in umazanijo okoli svoje hiše. Za čiščenje po dvorišču, garaži, terasi in drugje v okolici, je visokotlačni čistilec namreč najboljša rešitev, Karcher K 5 pa v kompletu prinaša prav vse, kar se pri takšnih opravilih potrebuje.

Visokotlačni čistilec Karcher K 5 je na voljo v celovitem kompletu, čeprav je možen seveda tudi nakup osnovne naprave in posameznih delov. V osnovi gre za visokotlačno napravo s cevjo dolžine 8 metrov in priloženo pištolo z navadno in razpršilno šobo. Za to bo treba odšteti okoli 285 evrov, kar je vsekakor ugodna cena za vsestranski čistilni pripomoček, s katerim se lahko lotimo praktično vsakega opravila v okolici hiše. A visokotlačni čistilec Karcher K 5 je moč dobiti tudi v kompletu, ki je s ceno 330 evrov še bistveno boljša izbira, saj vključuje še rotacijsko krtačo, talno šobo, čistilo za kamen in fasado ter šampon za avto. Vsekakor gre za univerzalni čistilni pripomoček za domačo rabo, pa tudi uporabno opremo za marsikaterega profesionalnega uporabnika.

Skrb za optimalno delovanje naprave

Za optimalno življenjsko dobo bo moral obiskati visokotlačni čistilec servis. To velja predvsem za naprave, ki so izpostavljene večjim obremenitvam. Za visokotlačni čistilec servis verjetno ne bo potreben, če napravo uporabljamo le za občasno čiščenje okoli hiše. Je pa v vsakem primeru nujno, da upoštevamo omejitve in priporočila proizvajalca. Visokotlačni čistilec Karcher K 5 je na primer primeren le za hladno vodo, temperatura ne sme presegati 40 stopinj Celzija. Še nekaj drugih omejitev obstaja. Če se teh tudi držimo, za domači visokotlačni čistilec servis ne bo potreben, če se seveda kaj posebej ne zalomi ali poškoduje. Drugače je pri napravah, namenjenih profesionalni rabi, ki potrebujejo redno vzdrževanje.