Uživajte popolno prostost v svojem domu

Uživajte popolno prostost v svojem domu

Mnogi lastniki domov, ki razmišljajo in sprejemajo odločitve tako z napredkom kot modernim interierjem v mislih se vedno bolj pogosto odločajo za nekoliko na pravi pogled hecno in nepotrebno rešitev problema življenja v prostorih, kjer ni veliko prostora, si želimo večjo prostost gibanja, ali pa to od nas zahtevajo trenutne življenjske okoliščine. Za vse tiste, ki v svojem domu želijo nekaj več so drsna avtomatska vrata popolna odločitev. Glavna prednost, ki jo imajo drsna avtomatska vrata je predvsem to, da se lahko zanesemo na to, da nam jih ne bo treba upravljati ročno. V praksi to pomeni, da se lahko polnih rok približamo vratom, senzor zazna to, da smo se vratom približali in jih odpre. Seveda pa se moramo tu zanašati tudi, da so to dovolj pametna vrata, da se ne odpirajo vsepovprek in da imamo vsaj nekaj selektivnosti glede odpiranja, kar pomeni ,da se lahko vrata ali posebej sprogramira, ali preko nekega domačega vmesnika določi posebej, kako bo stanje z odpiranjem po določeni uri, ali ko vrata namenoma zaklenemo.

Na neki točki drsna avtomatska vrata preidejo v pametna vrata, vendar to ne pomeni, da tudi popolnoma navadna drsna avtomatska vrata, ki so povezana le s senzorjem, nimajo mesta v naših domovih. Ponekod je to, da namestimo pametna vrata z več različnimi funkcijami nekoliko smešno, kot na primer, da bi to bila vrata, ki vodijo med javnimi prostori kot sta jedilnica in dnevna soba. Prav tako pa je nesmiselno postaviti navadna drsna avtomatska vrata v prostore,  kot je kopalnica, če nimamo vsaj neke možnosti, da jih ročno zaklenemo.

Celotni domovi postajajo vedno pametnejši in želijo predvideti naše navade, služiti našim potrebam, preden se jih zavedamo, vendar ne glede na to, ali pametna vrata lahko izboljšajo kvaliteto bivanja pa je odvisno od naše odprtosti.