Varnost dvorišča zagotavljajo industrijska vrata

Varnost dvorišča zagotavljajo industrijska vrata

Ne samo da je varnost glavna stvar, ki jo moramo zagotavljati na področju, kjer opravljamo industrijsko dejavnost varnost, to moramo narediti tudi na tak način, da zagotovimo, da je dvorišče ves čas dostopno našim potrebam in to najlažje dosežemo tako, da namestimo industrijska vrata.

V splošnem se industrijska vrata od drugih dvoriščnih vrat razlikujejo v uporabi materiala, ki zagotavlja vzdržljivost, ne toliko elegantnega izgleda, to govorimo predvsem o kaljenem jeklu in podobnih kovinah, ki so primerne za zunanjo uporabo, ne rjavijo in so zadosti trdne, da se v letih intenzivne uporabe ne krušijo ali krivijo. Dobro je tudi to, da poskrbimo, da so industrijska vrata, ki so nameščena na zunanjem delu dvorišča lahko odprta tudi na daljavo, saj tako lahko zagotovimo enostavnejšo dostavo surovega materiala in boljši nadzor nad tem, kdo ima vstop in kdo ne.

Še en način da to dosežemo, po navadi na nekoliko manjši ravni in kadar imamo za zaprtje manj prostora so zapornice. Ne samo da so zapornice idealne za namestitev tam, kjer ni veliko prostora za premikanje dvoriščnih vrat, ki za odpiranje in zapiranje potrebujejo dvakrat toliko prostora kot so dolge, so prav tako velikokrat hitrejše in bolj tihe, torej lahko zapornice uporabljamo tudi v urbanih okoljih, kjer bi lahko bil problem odpiranje in zapiranje dvorišča za dovoz ob urah, ki načeloma veljajo za nočne, torej med deseto in nekje šesto uro zjutraj. Če se ukvarjamo z nočnimi dostavami, ali naš obrat deluje tudi ponoči je najbolje, da se odločimo za vgradnjo zapornice, ne za klasična industrijska vrata.

Ne le da so zapornice bolj tihe in prijazne glede prostora, ki ga zasedajo, so lahko tudi odličen pripomoček, ki se uporablja v tandemu z industrijskimi vrati in sicer samo za nadzor uvoznih poti, ki sicer niso glavne dostavne poti.