Vrtavkasta brana za odlično drobljenje preoranih površin

Vrtavkasta brana je idealna naprava za vse kmetijske površine, ki bi jih radi obdelali. Uporabimo jo lahko na travnatih površinah ter na strniščih, kjer je po žetvi koruze ostalo prazno polje polno, posušenih koruznih stebel. 

Vrtavkasta brana je narejena tako, da njen sprednji del poravna površino. Po zravnanju pa z vrtečimi se zobmi omogoča rahljanje zemlje do globine 28 centimetrov. Naprava ima lahko nameščen zobati ali letvasti poravnalni valj, ki odlično opravi vsako delo. Omogoča nam pomikanje levo in desno in je idealna tudi za ožje predele, kjer moramo biti še posebno pozorni. 

Vrtavkasta brana je izredno hitra, saj celotno delo opravi v izredno hitrem času, saj je potrebna le en prehod čez celotno ozemlje in že je vse lepo opravljeno. Vsaka narava ima garancijo, ki velja vsaj 2 leti in nam s tem zagotavlja, da je je vsaka naprava izreno dobro in kakovostno narejena. 

Kmetijska mehanizacija za različna dela

Kmetijska mehanizacija je kmetom izredno olajšala vsakodnevna opravila, ki jih morajo opravljati skozi celo leto. Brez kmetijske mehanizacije so kmetje včasih delali še dlje časa. Vsak dan so delali do pozne noči, saj je bilo potrebno ogromno dela, s kateri je lahko gospodar na koncu meseca nahranil celotno družino. 

Kmetijska mehanizacija je torej kmetu pomagala pri obdelovanju zemlje. To je pomembno še posebno v spomladanskem času, ko je potrebno opraviti ogromno dela, da zemljo prebudimo in jo s pravilnimi postopki pripraviti na setev. 

Kmetijska mehanizacija se deli na različne segmente. V vsaki boljši trgovini lahko kupimo traktor, mulčer, kombajn, plug, obračalnik, sejalnik ter ogromno ostale opreme, ki jo bomo s pridom vnovčili, ko bo potrebno. Ker je kmetijska mehanizacija draga, si veliko manjših kmetov opremo tudi izposodi pri ponudnikih, ki izposojajo različne kmetijske stroje. Cena najema je zagotovo cenejša kot cena nakupa in nam omogoča, da stroj pred nakupom preizkušamo.