Vrtna miza je velika pridobitev za vašo teraso

Vrtna miza je velika pridobitev za vašo teraso

Imate nekaj prostora na terasi ali vrtu? Kot nalašč za garnituro vrtnega pohištva, ki jo sestavlja komplet stolov in miza! Takšna oprema odpira mnoge možnosti za dober izkoristek domačih zunanjih površin, a seveda boste potrebovali kvalitetne izdelke, ki so dobro prilagojeni prav temu namenu. 

Na srečo lahko brez težav najdemo atraktivno ponudbo vrtnega pohištva, ravno vrtna miza je med najbolj zanimivimi kosi, med katerimi lahko izbiramo. Najdemo komplete ter posamezne kose, tako da je izbira neomejena, vsak bo našel idealno opremo za svoje bivalno okolje.

S kakovostnim vrtnim pohištvom lahko opremimo različne površine, predvsem se takšno pohištvo dobro znajde na terasi, pa tudi na balkonu, v paviljonu ali na drugih zunanjih površinah. Pravzaprav je vrtna miza zelo vsestranska, uporabljamo jo lahko celo v notranjih prostorih, če potrebujemo kompaktno in praktično mizo. Ker pa imamo na voljo ogromno različnih modelov, bomo hitro našli tudi mnoge druge ideje, kako kar najbolje izkoristiti to ponudbo.

Kakšna vrtna miza bo najboljša?

Že na prvi pogled bomo prepoznali pestro variacijo v tej ponudbi. Vrtne mize se med seboj lahko precej razlikujejo že po osnovnem dizajnu, kar pomeni, da se lahko odločamo med zelo posrečenimi kosi pohištva za našo teraso.

Že manjša vrtna miza je lahko velika pridobitev na zunanjih površinah

Zelo priljubljene so predvsem kompaktne vrtne mizice, ki nam ponujajo nekaj prostora za mnoge prostočasne aktivnosti. Priročna miza pride vedno prav, nanjo lahko odložimo skodelico kave ali knjigo, lahko jo uporabimo za kartanje, morda bo dovolj prostora tudi za postrežbo kakšnega obroka. Takšna vrtna miza je zelo elegantna in se lepo vključi v vsako okolje, hkrati so ti kosi načeloma tudi precej poceni. Še vedno lahko dobimo tudi zelo elegantno oblikovane mizice višjega ranga.

Na mnogih terasah se dobro obnesejo nižje klubske mize, sploh v kombinaciji z drugim udobnim pohištvom. Če nameravamo teraso uporabljati predvsem za sproščanje v poletnih dneh, bomo imeli na njej verjetno ležalnike, zato je dobro imeti na dosegu roke tudi priročno odlagalno površino za kak koktejl, knjigo, sončna očala … 

Prav okoli takšne mizice se bo vrtelo dogajanje na terasi, tudi če ne načrtujemo kakšnih posebnih aktivnosti.

Najbolj pomembno vlogo pa ima vrtna miza v primeru, da želimo teraso res dobro izkoristiti, sploh če načrtujemo kakšne večje dogodke. V poletnem času imamo veliko priložnosti za druženje, pripravimo lahko pravo pogostitev, na katero povabimo sorodnike in prijatelje. 

Potrebovali pa bomo ustrezno opremo, ki nam to omogoča – zato dobimo tudi večje vrtne mize, ki so primerne za pogostitev. Lahko gre za raztegljive mize, ki so izvrstne za manjše terase, ali pa se odločimo za res prostorne mize za večje pogostitve.

Tudi vrtna miza mora biti dobro narejena

Včasih se nam zdi, da je vrtno pohištvo predvsem funkcionalno, imamo nekoliko nižja pričakovanja in se hitro zadovoljimo tudi z nizkocenovno ponudbo. Posledično je naša izkušnja pri preživljanju časa na prostem nekoliko slabša, čeprav se še vedno naužijemo vsega, kar nam terasa nudi.

Lahko pa izberemo tudi boljše izdelke, s katerimi bomo res zadovoljni. Odločamo se seveda za kvalitetno pohištvo, predvsem mora biti vrtna miza stabilna, vzdržljiva in odporna na obremenitve. Piko na i doda elegantna zasnova in lepa podoba.

V ponudbi najdemo navdušujoče kose, ki so zelo skrbno pripravljeni za kar najboljši učinek v takšnem okolju. Mize so izdelane iz kvalitetnih materialov – pogosto imajo kovinsko ogrodje iz aluminija, lahko so tudi v celoti kovinske. Na stabilno ogrodje se morda namesti steklena plošča za zelo modern videz, lahko pa uporabimo kvaliteten les, ki je nadvse priljubljen za zunanje pohištvo. 

A pozor, za pohištvo, ki bo na prostem izpostavljeno škodljivim vremenskim vplivom, moramo izbrati naravno odporne vrste lesa. Običajno se odločimo za tikovino, ki se odlično kosa z vsemi mogočimi učinki pri uporabi na prostem.

Kvalitetna vrtna miza se lahko uporablja tudi za bolj svečane pogostitve

Predvsem vrtni stoli in ležalniki ter zunanje sedežne garniture izdelujemo tudi iz sintetičnih tkanin, ki so dobro pripravljene na vremenske vplive. Vrtna miza je bolj enostavno zasnovana, od nje ne pričakujemo udobne in mehke površine, zato lahko dosežemo odličen učinek tudi brez mehkih tkanin.

Vrtna miza je osrčje kompleta vrtnega pohištva

Že s samo mizo dobimo kar dosti možnosti za preživljanje prostega časa na terasi ali na drugih zunanjih površinah. Seveda pa bomo želeli imeti ob mizi še nekaj drugega pohištva.

Tu nam raznovrstno vrtno pohištvo ponuja ogromno možnosti, tako da lahko svojo teraso uredimo prav po svojih željah. Gotovo se bomo odločili za primerna sedišča, na voljo so nam vrtni stoli in ležalniki, lahko dobimo tudi prave sedežne garniture za zunanjo uporabo. 

Lahko pa se odločimo tudi za kakšne druge variante, recimo klopi ali barske stole. V ponudbi bomo gotovo našli veliko domiselnih rešitev, s katerimi dosežemo željeni učinek.

Za teraso imamo seveda še kar nekaj posrečenih dodatkov, saj za celotno izkušnjo ne skrbi le pohištvo. Tako postane skrbno izbrana vrtna miza osrčje kompleta opreme, ki naredi teraso zares domačo in prijetno. Vsak kotiček svojega bivalnega okolja bomo s pomočjo uporabne opreme zelo dobro izkoristili!