Vsestranske motorne žage za profesionalno uporabo

Profesionalni gozdarji potrebujejo pri zahtevnem delu v gozdu kar nekaj kosov specializirane opreme, ki omogoča varno in uspešno delo. Pri tem ne moremo sklepati velikih kompromisov, v poštev pridejo le kakovostni izdelki priznanih proizvajalcev. A to ne pomeni, da posegamo le po izjemno zmogljivih in dragih modelih – zelo dobro se izkažejo tudi nekatere vsestranske žage, s katerimi pravzaprav v gozdu opravimo večino dela.

Husqvarna ima v ponudbi več vsestranskih motornih žag, ki ciljajo na zahtevne profesionalne uporabnike. Ena možnost je recimo Husqvarna 545, ki se odlično znajde v vsakem okolju. Gre za zmogljivo in zanesljivo motorno žago, ki ohranja nekatere odlike cenejših in okretnejših žag. S svojo ceno se pravzaprav še uvršča v srednji razred, čeprav z zmogljivostjo in splošno kakovostjo krepko presega konkurenco v svojem cenovnem razredu. Husqvarna 545 ne bo pustila na cedilu niti zahtevnejših gozdarjev, saj prepriča z mnogimi inovacijami in izvrstnim delovanjem. Zelo dobro predstavlja ključne inovacije in tehnologije priznanega proizvajalca, ki jih ne bo težko prepoznati tudi v praksi. Nič čudnega, da je Husqvarna 545 tako priljubljena izbira med različnimi gozdarji.

Če potrebujemo nekaj več zmogljivosti, pa v tem segmentu najdemo še motorno žago Husqvarna 550 XP. Ta je že zelo privlačna tudi za zahtevnejše gozdarje, ki pri zmogljivosti ne morejo varčevati. Gre za zmogljivo žago, ki bo kos debelim vejam in deblom, seveda pa jo lahko uporabimo tudi pri mnogih drugih opravkih v gozdu. Sicer se Husqvarna 550 XP ne uvršča med najlažje in najbolj elegantne naprave, vseeno pa s pomočjo inovacij tega proizvajalca ponuja zelo prijetno izkušnjo pri uporabi v gozdu. Tako je tudi Husqvarna 550 XP priporočljiva izbira za tiste, ki potrebujejo vsestransko žago za raznovrstno delo v gozdu. V prvi vrsti navduši s surovo zmogljivostjo in zanesljivostjo, a na dolgi rok se močno izkažejo še mnoge druge ključne odlike.