Za optimalno delovanje kaminske peči

Za optimalno delovanje kaminske peči

Še posebej v hladnejšem obdobju leta je doma dobrodošlo imeti napravo, ki omogoča prijetno toploto. Kaminska peč je več kot odlična izbira. V prvi vrsti je treba poskrbeti, da je vgradnja kaminske peči prepuščena strokovnjakom. Ti bodo poskrbeli, da vam bo naprava odlično služila vrsto let. Za njeno optimalno delovanje boste poskrbeli tudi z učinkovitim vzdrževanjem, obenem pa boste potrebovali nekaj nepogrešljivih dodatkov, na primer primerna vžigalna sredstva, podstavek za drva, podložno ploščo.

Primerna vžigalna sredstva so nujna pri kurjenju ognja. Na trgu so vam na voljo na primer lističi, kocke, les in še druga številna sredstva. Nekatera med njimi je treba prižgati s pomočjo ognja, nekatera pa so že vnaprej pripravljena, in sicer po principu vžigalice.

Še drugi nepogrešljivi dodatki za uporabo kaminske peči

Nepogrešljiv dodatek pri uporabi kaminske peči je tudi podstavek za drva. Izberite takšnega, ki bo v stilu stanovanja. Na trgu so na voljo podstavki in košare s koleščki, ki so še posebej priročni.

 Lončene peči v primerjavi s kamini

Lončena peč v nas vzbuja spomin na stare čase ter občutek ugodja. Ker se da skorajda vsako lončeno peč obnoviti, je njena življenjska doba izjemno dolga. Grajena oziroma zidana je na obrtniški način. Starejše lončene peči je težko zamenjati za kamin ali kaminski vložek. Sodobne pa so že predej podobne slednjim napravam.

Razlike med kamini in ločenimi pečmi so v sevanju. Sevanje pri ločenih pečeh je v primerjavi s kamini bolj blago, bolje akumulirajo toploto, poraba drv je manjša. Lončene peči se praviloma kurijo do dvakrat na dan.

Lončene peči praviloma stojijo na betonski plošči

Lončene peči najpogosteje stojijo na plošči iz betona. Ta mora biti narejena tako, da se ne poseda. Izdelana je iz zunanje in notranje konstrukcije. Med seboj morata biti ločeni, ker se peč med segrevanjem razteza.

Zunanji obod lončene peči je narejen iz lončenih in keramičnih elementov. Ti imajo poleg oddajanja toplote še velik estetski pomen.