Žar za peko naj bo skrbno izbran glede na vaše potrebe

Žar za peko naj bo skrbno izbran glede na vaše potrebe

Žar za peko je danes postal sinonim za piknik. Ni ga prijetnega druženja s prijatelji, v prelepem sončnem vremenu, brez peke na žaru. Žar za peko omogoča pečenje hrane pri visokih temperaturah, zato je hrana sočna. Pri tem pa moramo biti pozorni na to, da hrane preveč ne zapečemo, saj bo v tem primeru manj okusna.

Kakšen žar za peko bomo izbrali, je predvsem odvisno od naših potreb. Nekateri še vedno prisegajo na klasičen žar na oglje, pri katerem je peka nekoliko daljša, saj je potrebno pred peko počakati, da se ustvari primerno visoka temperatura. Vedno bolj priljubljen je žar na plin, ki je zelo enostaven za uporabo in čiščenje. Prav tako pa nekateri prisegajo na električni žar, pri katerem smo sicer omejeni z električnim kablom. Vsak od zgoraj naštetih žarov ima številne prednosti. Pred samim nakupom jih je potrebno dobro preučiti in se šele nato odločiti za nakup.

Zunanja kuhinja naj bo skladna z okolico

Že sam beseda pove, da se zunanja kuhinja nahaja na prostem. Glede na to, da se jo pogosteje uporablja v bolj poletnih in toplih mesecih, ji drugače rečemo tudi letna kuhinja. Prav tako pa boste dobili informacije o zunanji kuhinji, če boste brskali po spletu in vtipkali vrtna kuhinja, saj je najbolj pogosto nameščena na terasah številnih vrtov. Zunanja kuhinja tako predstavlja dodatni bivalni prostor, ki naj bi sovpadal z izgledom okolice.

Zunanja kuhinja je lahko že v gradbenih načrtih novogradnje, kjer je običajno že zasnovan njen izgled in izbira materialov. V tem primeru se zunanja kuhinja postavi že v času gradnje. Lahko pa se za zunanjo kuhinjo odločimo naknadno. Tudi v tem primeru moramo paziti, da je celoten izgled kuhinje skladen z okolico, seveda pa je na prvem mestu še vedno izbira kakovostnih materialov.