Zobni implantati za manjkajoče zobe

Zobni implantati za manjkajoče zobe

Zobni implantati niso primerni za vsakega pacienta, ki se oglasi pri zobnem kirurgu z željo po novih zobeh. So pa takšni primeri izredno redki, saj se večinoma skoraj vsak pacient po pregledu izkaže za primernega kandidata za poseg. Problem se pojavi le pri pacientih, kjer je njihovo zdravsteno stanje preslabo, da bi se izpostavljali kirurškemu posegu. V kolikor kandidat ni zdrav je namreč več požnosti za določene dejavnike tveganja, ki zmanjšajo možnosti uspele operacije. 

Zobni implantati so odlični za vsakogar, ki je zaradi starost ali pa kakšne nesreče ostal brez zob. Pred posegom se pacient naroči na pregled, kjer se skupaj z zobnim kirurgom naredi natančen načrt, po katerem po potekala namestitev implantatov. Na pregled mora pacient prinesti ortopan, ki natančno pokaže kakšno je trenutno stanje v njegovi ustni votlini. 

Zobni implantati se vstavijo z nebolečim posegom, ki traja pri najboljših kirurgih le eno uro. Postopek poteka v lokalni anesteziji. Med posegom v zobno kost vstavijo zovi vsadek, ki bo kasneje služil za namestitev umetnih zob. 

 

Beljenje zob z laserjem po ugodni ceni

Beljenje zob z laserjem je postalo v zadnji letih izredno aktualno. Vsi si namreč želimo imeti lep in bleščeč nasmeh, s katerim bomo samozavestno komunicirali in se brezskrbno smejali. Ker so naši zobje izpostavljeni različnim vplivom, se velikokrat obarvajo in postanejo rumenkasti. Na barvo zob najbolj vpliva pitje kave in rdečega vina, pa tudi kajenje je izredno škodljivo. Z metodo beljenja pa lahko poskrbimo, da bodo naši zobje zopet bleščeče beli. 

Beljenje zob z laserjem je primerno za vsakogar. Pred posegom se moramo seveda posvetovati z zobozdravnikom, ki nam pove ali smo primerni kandidati za poseg ali ne. Cena posega je dokaj visoka, vendar se od ordinacije do ordinacije razlikuje. Preden se odločimo za izbiro določene ordinacije, je dobro, da se posvetujemo z znanci, ki so že opravili poseg beljenja zob.