Zobni vsadki višje kakovosti

Zobni vsadki višje kakovosti

Pri odločitvi za storitve in izdelke s področja zobne protetike vsekakor ni smiselno varčevati. Bolj pametno je pobrskati po razpoložljivih možnostih in ugotoviti, katere nudijo najboljše dolgoročno zadovoljstvo, to pa bodo verjetno tiste opcije, ki bodo tudi nekoliko dražje. Zobni vsadki višje kakovosti niso poceni, so pa zelo zanesljivi in kakovostni, tako da bodo svoje delo brezhibno opravljali tudi skozi dolga leta. Splača se torej investirati nekaj več denarja, pa tudi časa in pozornosti pri izbiri pravega izvajalca za te storitve.

Kakšna bo za implantat cena? To je povsem odvisno od primera, saj se poseg prilagodi konkretnim potrebam vsakega pacienta. Pri zobni protetiki gre običajno za po meri izdelane rešitve, le redko lahko uporabimo kakšno že pripravljeno rešitev, ki bi bila ustrezna. Včasih pa je vseeno tako, v tem primeru je za implantat cena zelo dostopna, odšteti bo treba le kakšnih 500 evrov. Za to ceno lahko pričakujemo zanesljiv implantat in kakovostno storitev, seveda pa je to v celoti odvisno od tega, katerega izvajalca izberemo. Čisto možno je, da tudi za 500 evrov najdemo slabega izvajalca in z implantatom ne bomo zadovoljni.

Pri zahtevnejših posegih je za implantat cena razumljivo višja. Določi se na podlagi konkretnih zahtev posega, pogosto je treba namestiti tudi več implantatov in pridejo v poštev še drugi izdelki in storitve. To pomeni, da bo lahko večja rekonstrukcija zobovja hitro zahtevala nekaj tisoč evrov investicije. Če so to zobni vsadki višje kakovosti, gre pričakovati odličen rezultat in je investicija upravičena, a gotovo odločitev za tak poseg ne bo lahka. Nekoliko lažja bo odločitev v primeru, da se lahko zanesemo na kakovostnega in zanesljivega zobozdravnika. Ne pozabimo, da ne gre le za izvajalca konkretnih posegov, temveč lahko pri strokovnjakih koristimo tudi svetovanje, ki predvsem pri večjih posegih marsikomu zelo olajša končno odločitev.