Obračalniki za raztros suhe krme

Obračalniki za raztros suhe krme

Obračalniki so ključen delovni stroj vsake večje kmetije, ki ima veliko število glav živine. Priprava sena oziroma suhe krme, ki jo živini kmet ponudi v zimskem času je izredno pomembna. Če si kmet ne more zagotoviti visokokvalitetnega sena, s katerim bo prehranjeval svoje živeli v mislih zimskih mesecih, bosta meso in mleko precej slabše kvalitete. Seveda se nekateri kmetje ne ozirajo na to, vendar pa je za dobro delovanje kmetije ključno, da se upošteva dobrobit živali. 

Obračalniki se uporabljajo takrat, ko se pokošena trava suši na travniku. Če želimo da se hitro in dobro posuši, jo je seveda potrebno obračati. Če imamo ogromne površine pokošene trave, bomo za omenjeno delo seveda uporabljali delovne stroje, kakršen je tudi obračalnik. 

Obračalniki se uporabljajo za obračanje in zgrabljanje sveže ali suhe trave ter tudi za raztros trave po površini. Ko se trava balira mora biti 100% posušena, saj bi v nasprotnem primeru zagotovo postala plesniva in tak neuporabna za krmo živali. Ker si tega ne želi noben kmet, je dobro, da uporablja kvaliteten obračalnik. 

Rezervni deli kardanske gredi morajo biti pazljivo vgrajeni

Rezervni deli kardanske gredi so postali precej pomembni, saj imajo traktorji vse več priključkov, ki jih kmetje priklopijo in uporabljajo izključno s pomočjo kardanske gredi. Preden se kardanska gred vgradi na traktor je potrebno vse površine dobro očistiti in zaščititi, da se ne bi začela proizvajati škodljiva rja, ki bi negativno vplivala tako na gred kot na traktor oziroma napravo, ki bi bila nanjo priključena. 

Rezervni deli kardanske gredi se potrebuje le, če se gred med delom poškoduje. Da bi to preprečili, moramo poskrbeti za pravilno in ustrezno podmazanje. Le tako bo kardanska gred dobro delovala. 

Rezervni deli kardanske gredi se lahko enostavno naročijo kar preko spleta, vendar pa je priporočljivo pri težavah obiskati serviserja, ki nam bo znal hitro in učinkovito popraviti kardansko gred.